DE foodblog van Nederland

Spaanse Tortilla

Spaanse Tortilla Zin in een lekker Spaans gerecht maar wil je het niet te moeilijk maken? Dan is de Spaanse tortilla een zeer goed begin. Met een paar ingrediënten en weinig moeite zet je zo een mooie tortilla op tafel. Je kunt dit eten in plaats van de standaard gekookte aardappelen of als lunch met wat ham bijvoorbeeld.

Tip: Heb je wat paprika, broccoli of andere groenten over? Snijd deze dan in kleine stukjes en meng dit met de schijfjes aardappel en ui wanneer je ze bakt.

Ingrediënten voor een Spaanse Tortilla voor 4 personen:

  • 4 aardappelen
  • 1 grote ui
  • 6 grote eieren
  • Olijfolie
  • Eventueel wat knoflook poeder of verse knoflook (1 teentje)
  • Peper en zout

 

Bereiding:

1 – Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes van 0,3 à 0,4 cm dik. Als je plakken groot zijn (in doorsnede) snijd deze dan ik 2 of 4 bijvoorbeeld.

2 – Snipper de ui en eventueel de verse knoflook.

3 – Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de schijfjes aardappel in zo’n 10 à 15 min bijtgaar (afhankelijk van de dikte en de warmte van je pan). Voeg eventueel wat zout en peper toe.

4 – Voeg de laatste 5 minuten de ui toe om deze mee te laten garen. Je kunt nu ook de verse knoflook of het knoflook poeder toevoegen indien je dit gebruikt.

5 – Ondertussen klop je de eieren losjes door elkaar.

6 – Schep de aardappels en ui nu door het eimengsel heen en giet dit alles samen terug in de pan. Je kunt eventueel een heel klein beetje olijfolie in de pan doen indien deze droog is geworden.

7 – Laat de Spaanse tortilla bakken op laag tot middelmatig vuur tot het ei gestold is. Met een groot bord draai je de tortilla om en laat je deze nog 3 à 4 minuten op de andere kant bakken.

Serveren:

Serveer je tortilla met een paar plakken rauwe ham (Serrano bijvoorbeeld) en wat salade als lunch of lichte maaltijd. Je kunt er natuurlijk ook stukje vlees of vis bij eten.

Heb je wat over? Zet de overgebleven Spaanse tortilla in de koelkast in een afgesloten bakje, je kunt deze de volgende dag in de pan opwarmen of koud eten (ook erg lekker!).

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief