DE foodblog van Nederland

Simpele kalkoen rollade uit de oven

Kalkoen rollade Deze simpele kalkoen rollade uit de oven is vol van smaak en je hebt alleen een ovenschaal nodig.Je kunt dus in één keer vlees op tafel zetten voor het hele gezin of de kalkoen af laten koelen in de koelkast en deze later koud eten.

Ingrediënten:

  • Kalkoen rollade
  • Kip kruiden (of andere kruiden die je lekker vindt bij kip en kalkoen)
  • Een kwart of half bouillon blokje
  • Een glas heet water

 

Bereiding:

1 – Verwarm de oven voor op 180 graden.

2 – Kook wat water en giet dit in een glas of mok, laat het bouillon blokje hierin oplossen door goed te roeren. Wil je dat je vlees niet te zout wordt? Neem dan maar een klein stukje van het bouillon blokje.

3 – Bestrooi de kalkoen rollade met kant-en-klare kip kruiden of andere (verse) kruiden die je lekker vindt, zoals tijm.

4 – Giet de bouillon in de ovenschaal, een laagje van 0,5 à 1 cm is genoeg. Leg nu de rollade in het midden van de schaal en bedek deze met aluminium folie. Hierna zet je de schaal in een voorverwarmde oven.

5 – Om de 10 minuten kun wat van de bouillon en het braadvocht over de kalkoen gieten zodat deze goed vochtig blijft en de smaak goed in het vlees trekt.

6 – Per kilo vlees moet je op ongeveer een uur in de oven rekenen, let op want afhankelijk van de dikte van de rollade kan dit meer of minder zijn.

Serveer de rollade warm met wat aardappels, verse groenten en een lekker sausje of plaats deze in de koelkast om de volgende dag koud (op brood) te eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief