DE foodblog van Nederland

Romige Pasta Caprese

Auteur: www.pizza.nl

Ben je een echte pastaliefhebber? Dan moet je zeker eens deze romige pasta caprese proberen! Het is een heerlijke variatie op een pastasalade. Net zo eenvoudig als een salade, maar zo warm als een pasta! Eet er bijvoorbeeld knoflookbrood bij en doe er wat kip, vlees of zeevruchten bij voor extra eiwitten. Buon appetito!

 

– serveert: 4-6 personen
– voorbereidingstijd: 15 minuten
– bereidingstijd: 25 minuten

Romige Pasta Caprese

Ingrediënten

454 g volkoren pasta (het liefst penne)
140 g jouw favoriete pasta- of tomatensaus
0.79 dl crème fraîche
27 g versgeraspte Parmezaanse kaas (en een beetje als garnering)
113 g verse mozzarella, in blokjes gesneden (en een paar plakjes als garnering)
360 g snoeptomaatjes, door de helft gesneden
1 bosje verse basilicumblaadjes
boter, olijfolie of bakspray (voor het invetten van de ovenschaal)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Zet een pan met water op en kook de pasta volgens de aanwijzingen.
3. Verwarm de tomatensaus in een grote pan op laag vuur, terwijl de pasta kookt.
4. Als de saus warm is, roer je er de crème fraîche en de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.
5. Giet de gekookte pasta af en doe deze in de saus.
6. Meng de pasta en saus goed door elkaar en zet het gas uit.
7. Vouw de blokjes mozzarella en stukjes tomaten in elkaar.
8. Hak 3-4 blaadjes verse basilicum en doe dit bij je mozzarella en tomaten.
9. Als je alles bij elkaar gedaan hebt, vet je een ovenschaal in met boter, olie of bakspray en giet je het hele pastamengsel in de schaal.
10. Leg er een paar plakjes mozzarella op en bak 25 minuten, of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is.
11. Maak af met een paar blaadjes basilicum en een beetje geraspte Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk en geniet van deze overheerlijk Romige Pasta Caprese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief