DE foodblog van Nederland

Review Visoptafel

Van Visoptafel.nl hebben wij afgelopen week een heerlijk vispakket gekregen met allerlei soorten vis, onder andere dorade, coquilles, zwaardvis, roodbaars, heilbot, kreeft en paling. Alles kwam netjes verpakt en goed gekoeld aan, een goed begin! Uiteraard hadden wij erg veel zin om deze heerlijke vissen te gaan bereiden. Ons eerste etentje bestond uit 3 gangen: vooraf de coquilles, als tussengerecht de zwaardvis en als hoofdgerecht de dorade. Hieronder een korte uiteenzetting hoe we de gerechten hebben bereid.

verpakking-vis-op-tafel

Coquilles met witlof in mosterdsaus
Voor de coquilles hebben we een subtiel sausje gemaakt van boter met daardoor enkele kruiden(bieslook, peterselie en dragon). Bak de coquilles kort, ca. 4-5 minuten en voeg na ongeveer 3 minuten de boter met de kruiden toe.Laat het even intrekken en serveer de coquilles, giet een beetje kruidensaus erover en maak het af met een snufje Parmezaanse kaas.

dscn0992Witlof Mosterdsaus

Een lekkere groente hierbij is witlof. Snijd de kontjes van de witlof eraf en verdeel de witlof in 3 delen. Bak de witlof in de pan, ca 4-5 minuten. Voeg daarna ca. 200 ml sinaasappelsap toe en blus het af. Na 2 minuten een flinke eetlepel mosterd toevoegen. Even roeren en lekker laten sudderen.
De kwaliteit van de vis: super! We vonden het zeer smakelijk, een goede structuur en helemaal tevreden.

Resultaat:
Coquilles

Zwaardvis met kappertjes saus
De zwaardvis bak je ca. 5 minuten aan elke kant, zo blijft de vis nog heerlijk mals. Als sausje hebben wij een kappertjessaus bereid. Deze saus bestaat uit ca. 4 eetlepels olie, zout en peper, 3 eetlepels versgesneden peterselie, 1 eetlepel verse oregano en dan 2 eetlepels kappertjes.

Kappertjes sausZwaardvis in de pan

Zodra de zwaardvis aan één kant klaar is (na ca. 5 minuten) draai je de zwaarvisfilet om, en giet je de saus eroverheen.  Eventueel nog iets meer olie toevoegen en daarna nog een eetlepel citroensap voor een frisse smaak. Ook deze vis was echt heerlijk, wij hadden nog nooit zwaardvis gehad maar dit is zeker een aanrader!

Resultaat:
Zwaardvis

Dorade van de BBQ
Voor de dorade hebben wij de BBQ aangestoken (ja, zelfs in oktober!). We hebben 2 dorades bereid op een klein tafelmodel BBQ. Allereerst hebben we de dorade voorbereid. Heel fijn dat de ingewanden al uit de dorade waren, dat was een meevaller! We hebben de dorade gevuld met oregano, rozemarijn, zout, peper, knoflook en citroenschijfjes.
Dorade voorbereiding

Na een uurtje hebben we ze op de barbecue gedaan. Even kort grillen en je hebt een heerlijke malse vis. De smaak was heerlijk, zeker ook omdat er een gerookte BBQ smaak aan zat. Ook zeer gemakkelijk van de graat te halen, de stukken vis pak je gewoon van graat af.

Dorade BBQ

Resultaat:
Dorade

Algemene eerste indruk: de levering was vlot, de vis kwam goed verpakt en gekoeld aan en de vis die we tot nu toe hebben gegeten was echt overheerlijk! Visoptafel.nl is absoluut een aanrader voor iedere visliefhebber!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief