DE foodblog van Nederland

Rabarber kersentaart

Auteur: www.foodinista.nl

Bakken in de lente? Zeker wel met deze taart die helemaal geschikt is voor de lente. De taart is tenslotte vol met seizoen producten, zoals heerlijke rabarber en aangevuld met zoete kersen. Sowieso kun je voor het maken van een taart altijd wel een goed excuus vinden. Rabarber kan heel zuur zijn, maar door de bereiding is hij juist heerlijk zoet.

Voor deze taart met rabarber heb ik geprobeerd om een de volvette producten te vervangen, voor romige en magere producten. Zoals Griekse yoghurt in plaats van slagroom, en de smaak wordt er zeker niet minder romig door! Snel maken dus die taart.

Je hebt nodig voor de Rabarber kersentaart (8 personen)

4 stronken rabarber
1 doosje diepvrieskersen (bevroren in de taart)
250 ml Griekse yoghurt
3 eieren
300 gram bloem
175 gram boter
200 gram rietsuiker (gezonder, dan witte suiker)
1 vanillestokjes
bakspray

Rabarber kersentaart

Bakken maar die verse fruittaart

Was de rabarber en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm. (schillen is eigenlijk niet nodig, tenzij de rabarbar ouder is). Deze heb je alvast klaar staan en verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter in een pan op een lage temperatuur. Ondertussen kunnen de eieren en suiker in de mixer, maak hier een karamelkleurig mengsel van.
Als de boter is gesmolten, zet de verhitting uit en klopt de yoghurt door de boter tot een glad mengsel.
Snij de vanille open en haal het merg eruit. Deze mag erbij in de mixer. Giet vervolgens (als de boter en yoghurt minsten lauw zijn geworden) rustig het boter yoghurt mengsel bij de eieren. Het mag echt niet warm zijn voor het schiften.
Laat dit mengsel even 5 minuten mixen. Zeef tussendoor de bloem en mix ook deze er na 5 minuten doorheen. Laat dit nog 3 minuten mixen. Klop het na het mixen nog even door met een spatel, zodat alle bloem goed door het vochtige mengsel is opgenomen.
Spatel de rabarber en kersen erdoorheen. Vet de ovenschaal in met de bakspray en schenk het natte deegmengsel in de schaal. Nog 40 minuten geduld, want de taart ga nu in de oven op 175 graden en klaar is de taart.

Nog een beetje variëren? Wordt deze rabarber-kersentaart een echt feestelijk recept vervang de yoghurt dan voor slagroom of pas de taart aan, aan het seizoen. In de winter net zo lekker met appel en mango bijvoorbeeld. Nu eten die zelfgebakken fruittaart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief