DE foodblog van Nederland

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Auteur: www.paulienvisscher.nl

Ovenschotels zijn zo heerlijk makkelijk, omdat je ze van te voren kunt klaarmaken. Er zijn talloze momenten te bedenken wanneer dat fijn is. Als je een lange werkdag hebt maak je je schotel de avond van te voren, of als je ’s middags geen tijd hebt doe je het ’s morgens voor diezelfde avond. Wanneer jij het maar handig vindt!

Ook makkelijk is rauwe groenten in je schotel doen, en de oven verder zijn werk laten doen. Het gaart in ongeveer een uur tot een smakelijke maaltijd. Voordelen: je gebruikt weinig olie en hebt alleen een ovenschaal nodig.

Zo ook bij de ovenschotel in dit recept. Makkelijk en snel qua voorbereiding en als de schotel in de oven staat kan jij wat anders doen!

 

 

Ovenschotel met pompoen en zoete aardappel

Benodigdheden

  • 3 zoete aardappels
  • 1 middelgrote pompoen
  • 4 tomaten
  • 250 ml rijstroom
  • Peper naar smaak
  • 3 theelepels kerrie
  • 2 theelepels tijm
  • Een beetje olijfolie

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie.

Schil de zoete aardappels en snijd ze in dunne plakjes.

Snijd de pompoen in parten en verwijder de schil en de pitten.

Snijd de parten pompoen in dunnere stukken.

Leg de helft van de pompoen in de ovenschaal.

Verdeel dan de helft van de zoete aardappel erover.

Maak dan een laag van de overgebleven pompoen en dan van de laatste zoete aardappel.

Was de tomaten en snijd ze in dunne plakken.

Verdeel de plakken over de schotel.

Meng de rijstroom met de peper, kerrie en tijm.

Giet het over de ovenschotel.

Bak de ovenschotel in ongeveer 50 tot 60 minuten in de oven gaar.

Geniet van de ovenschotel met pompoen en zoete aardappel, een heerlijk vegetarisch gerecht en zoals al eerder vermeld handig en makkelijk om klaar te maken als je avonds weinig tijd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief