DE foodblog van Nederland

Inside skirt Wagyu met gegrilde prei

Vandaag liet het weer het wederom toe om heerlijk de BBQ aan te steken, in ons geval maakt het niet veel uit omdat de Yakiniku kamado onder een afdak staat, maar toch leuk om gezellig buiten te kokkerellen. We hebben vandaag een inside skirt wagyu bereid op de kamado, tezamen met een gegrilde prei met oude kaas en kerrie, en Roseval aardappel even gefrituurd. Lees hier meer over de ingrediënten en bereidingswijze. Veel plezier!

Bij deze de bereiding en ingrediënten voor dit recept:
– Wagyu inside skirt (van Beef & Steak)
– Zout, peper, tijm
– Hele prei
– Kerrie Masala
– Oude kaas
– Roseval aardappelen (3 voor 2 personen)

Voorbereiding:


Neem de Wagyu inside skirt en bestrooi deze met wat zeezout, peper en tijm.
Doe ondertussen de BBQ of Yakiniku kamado aan en breng deze op temperatuur. Wij hebben deze inside skirt op direct vuur bereid, op een temperatuur van 300 graden. De BBQ moet dus wel even op temperatuur komen, houdt hier rekening mee.  We hebben de kolen aan één kant gedaan van de Yakiniku, de helft van deze laag start je op in de Yakiniku, de andere helft in de kolenstarter. Niet alle kolen in de kolenstarter doen en dan in de Yakiniku gooien, want dan krijgt de keramische binnenlaag van de kamado een flinke klap en kan deze gaan barsten. De inside skirt van de Wagyu had een mooie vetkap, daardoor kwam er gelijk vuur bij toen we dit stuk vlees op het gietijzer rooster legden, let dus goed op. Dit duurde ca. 30 seconden en toen hadden we al een mooi maillard effect. Draai de inside skirt om en laat deze nogmaals ca. 30-45 seconden op het gietijzer rooster liggen. Goed heet aangrillen dus, niet te lang want het is een heel dun stuk vlees. Daarna 10 minuten laten rusten. Geloof ons: je hebt vlees als nooit tevoren!

Naast het vlees hebben we natuurlijk ook enkele bijgerechten gemaakt. De Roseval aardappelen (we hebben 3 stuks gebruikt voor 2 personen) snijdt je in partjes/friet formaat en bak je ca. 5 minuten in de friteuse. Heerlijke verse aardappelen. Deze hebben we gekruid met zout en een beetje kerrie.

Dit past goed bij ons groente bijgerecht, namelijk prei met oude kaas en kerrie. De prei snijdt je in de lengte doormidden en bestrooi je met zout, peper en kerrie. Daarna doe je hier oude kaas op. Verpak de onderkant van de prei in een soort aluminium bootje zodat de onderkant niet zal verbranden en leg deze op indirect vuur, ca. 20 minuten. Een heerlijk bijgerecht en ook nog vegetarisch!

Geniet ervan, dit hebben wij wel gedaan in ieder geval!

One Response to Inside skirt Wagyu met gegrilde prei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief