DE foodblog van Nederland

Gado Gado, een pittige groenteschotel

Auteur: www.heerlijkdineren.nl

 

Gado Gado, een pittige groenteschotel

Gado Gado is een ideaal lunchgerecht. Dit recept heb ik zelf uitgewerkt en gebaseerd op een gerecht uit een Indisch restaurant Breda. Het is vegetarisch maar ook niet-vegetariërs genieten van deze pittige schotel met veel groente, een kruidige pindasaus, empeng (kleine kroepoekjes) en ei.
Gado Gado lontong is hetzelfde gerecht, maar dan is de groenteschotel aangevuld met onder de groente in blokjes gesneden kleefrijst (lontong).
De pindasaus is bij de toko in droge vorm verkrijgbaar. Zelfgemaakte saus is zeker lekkerder, maar de instantsaus is ook authentiek van smaak.

Gado Gado voor 4 personen:
200 gram sperziebonen
200 gram wortel
200 gram spitskool
200 gram taugé
4 hardgekookte eieren
1 zak empeng (toko of supermarkt)

Gado Gado, een pittige groenteschotel

Bereidingswijze:
Snij sperziebonen en wortel in kleine stukjes en de spitskool in dunne reepjes. Kook de sperziebonen en wortel met wat zout in zes minuten beetgraag. Doe er na drie minuten de kool bij. Haal de groente uit het kookvocht, laat uitlekken en afkoelen. Meng de gewassen taugé erdoor.
Meng de groenten door elkaar en schep alles op een grote, platte schaal. Schenk vlak voor het serveren de warme pindasaus over de groente. Versier het gerecht met partjes hardgekookt ei en bestrooi met empeng.

Zelf pindasaus maken:
125 gram ongezouten pinda’s
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 eetl. zonnebloemolie
1 theel. trassi (toko)
2 dl. kokosmelk (toko of supermarkt)
1 eetl.palmsuiker (toko) of lichtbruine basterdsuiker
Naar smaak: 1 tot 2 eetl ketjap manis (supermarkt), wat citroensap of een scheutje azijn en sambal oelek (supermarkt)

Bereidingswijze:
Maal de pinda’s fijn in de keukenmachine. Snipper de sjalotten en de knoflook en laat 3 minuten op laag vuur sudderen in de zonnebloemolie. (Niet bruin laten worden). Voeg trassi en palmsuiker toe. Even af laten koelen. Vermeng de pindapuree met het uimengsel en de de kokosmelk. Breng op smaak met ketjap manis, sambal oelek en wat citroensap of azijn.

Serveer met witte pandanrijst of lontong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief