DE foodblog van Nederland

Exotische Mango Avocado Salade

Aantal personen: 3-4
Bereidingstijd: 20 minuten
Menugang: lunch

Op een warme zomerse dag is het wel eens fijn om lekker buiten te eten. Je kunt ervoor kiezen om in de tuin te zitten, maar een picknick in het park of op het strand is ook een leuk alternatief. Met een picknick kun je niet alleen genieten van een heerlijke lunch, maar ook van de zon, de frisse lucht en een mooie omgeving.
Deze lichte, exotische mango advocado salade is snel bereid en is perfect om te serveren bij een picknick. Om de salade op weg naar en ook bij de picknick goed gekoeld te houden is een koeltas geen overbodige luxe. Een koeltas kan de salade tot wel vier uur lang gekoeld en vers houden. Door koelelementen erbij te plaatsen, blijft het eten zelfs nog langer heerlijk koel. Bij de salade hoort natuurlijk ook een verkoelend drankje. Dit kun je gewoon in een thermosfles meenemen. Thermosflessen zorgen er niet alleen voor dat drinken heerlijk warm blijft, maar ook aangenaam koel.

Op koelbox-expert.nl vind je een uitgebreid overzicht van verschillende soorten koelboxen, koeltassen en thermosflessen, die geschikt zijn voor een picknick.

Ingrediënten
2 mango’s
2 avocado’s
250 gram Gamba’s
250 gram gemende sla melange
citrus/sinaasappel dressing
100 gram pijnboompitjes
verse koriander
3 lenteuitjes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie

Materialen: 1 grote schaal, 1 koeken/wokpan, 1 tupperwarebak, 1 schaaltje, slabestek, koeltas

 

Exotische Mango Avocado Salade

Bereiding
1. Spoel de sla af onder de koude kraan, laat hem uitlekken en doe hem vervolgens in een grote schaal.
2. Snijd de mango, avocado en mozzarella in blokjes. Snipper de lenteui fijn en hak de koriander grof. Voeg alles bij de sla in de schaal.
3. Bak de pijnboompitjes goud bruin in een pannetje. Voeg deze hierna toe aan de salade.
4. Wok vervolgens de gamba’s met de olie en knoflook 3 minuten in de pan en voeg deze ook toe aan de salade.
5. Schenk de dressing over de salalde en meng het geheel luchtig door.
6. Verpak de salade in een tupperwarebak, sluit het goed af en doe het in een koeltas.

Neem tot slot nog een groot kleed, zonnebril en plastic borden en bestek mee in een rietentas en je bent klaar voor de picknick!

Variatietips: Voor een budget oplossing kun je de garnalen vervangen door gerookte kip. Als vegatarier kun je de garnalen natuurlijk ook weglaten en smaakt het net zo heerlijk. Voor de grote trek kun je eventueel ook 200 gram pasta toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief