DE foodblog van Nederland

Couscous salade, maar dan net even anders

Een salade is natuurlijk altijd lekker en gezond, maar na een tijdje wil je wel eens wat anders dan de standaard kom sla met dressing. Dit is waarom ik deze salade met couscous heb gemaakt en in plaats van alle ingrediënten door elkaar te mixen leek het me leuk om het bord wat anders op te maken. In Frankrijk is het tegenwoordig heel populair om salades maar ook andere gerechten op deze manier op te dienen; de ingrediënten worden los van elkaar gehouden waardoor je duidelijk ziet wat je eet, ook blijven alle smaken helemaal intact.

Zoals je bij de andere recepten kunt lezen, kun je het beste biologische groenten en kip nemen zodat je weet dat je gezond eet, zonder pesticiden etc.

Dit is ook zeker een gerecht dat je samen met je kinderen kunt maken; couscous kun je namelijk makkelijk in vorm brengen zoals je hier op de foto kunt zien. En dit ziet er natuurlijk veel aantrekkelijker uit dan een schaaltje met alles door elkaar.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram couscous
  • 1 tomaat
  • Handje vol sperziebonen
  • 1 perzik
  • Een halve kipfilet
  • Pistache nootjes
Couscous salade

Couscous salade

 

Bereiding:

1 – Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze met je favoriete kruiden. Laat de kip hierna afkoelen. Je kunt dit makkelijk 1 à 2 dagen in de koelkast bewaren.

2 – Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking. Ook deze laat je goed afkoelen. Je kunt eventueel wat boter door de couscous doen wanneer deze nog warm is.

3 – Kook de sperziebonen bijtgaar en laat ze afkoelen.

4 – Snijd de perzik in stukjes. Doe het zelfde met de tomaat en verwijder de pitjes.

Opdienen:

Wanneer al je ingrediënten koud zijn kun je beginnen met het opmaken van je bord. Om deze vlinders (of een andere vorm) te maken neem je bijvoorbeeld vormpjes waarmee je figuren uit koekjes deeg kunt drukken, deze hebben vaak de perfecte hoogte om de couscous in te doen en deze goed aan te drukken. Versier de vlinders met pistache nootjes en sperziebonen. De kip, tomaat, perzik en de rest van de sperziebonen kun je mooi verdelen over de rest van het bord.

Variaties: 

In plaats van gewone tomaat kun je ook cherrytomaatjes nemen, en ook appel smaakt heerlijk bij de rest van de ingrediënten.

Indien je geen vlees eet kun je een vleesvervanger nemen in plaats van kip of bijvoorbeeld blokjes kaas of wat komkommer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief