DE foodblog van Nederland

Snelle tomaten curry soep

snelle tomaten curry soep Binnen zo’n 15 minuten heb je een pan van deze heerlijke en snelle tomaten curry soep op tafel staan. Het enige dat je hoeft te snijden is de ui, de blender doet de rest.

Wil je de soep alvast klaarmaken voor later op de dag of voor de volgende dag? Voeg dan de yoghurt nog niet toe. Dit kun je het beste pas doen wanneer je de soep gaat eten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels curry pasta
  • 800 gram tomate uit blik
  • 50 cl water
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • Zout en peper

 

Bereiding:

1 – Verwijder de schil van de uit en snijd deze fijn. Bak de ui 5 minuten in een pan met de olie, suiker en curry pasta.

2 – Doe de tomaten in de blender en voeg de gebakken ui toe. Voeg beetje bij beetje het water toe tot de soep de dikte heeft die je fijn vindt. Het kan dus zijn dat je niet al het water nodig hebt.

3 – Warm alles op in een steelpan. Voeg op het laatst de Griekse yoghurt toe om de soep een fijne zachte textuur en smaak te geven, en breng op smaak met zout en peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief