DE foodblog van Nederland

Kerst op z’n Oosters

 

Je hebt het wel eens gehad met het geijkte fondue of gourmet met Kerst? Ga eens voor andere kerst hoofdgerechten: wat dacht u van Pekingeend eten bij uw kerstdiner?

Benodigdheden (4 personen):

1 panklare eend van 1,8 kg
5 sjalotjes
2 eetlepels honing
1 theelepel vers gesneden gember
1 eetlepel kokosolie
2 eetlepel sojasaus of ketjap

Kerst op z’n Oosters

VOORBEREIDING:

Snij de sjalotjes. Wrijf de een van binnen in met zout en de versnipperde sjalotjes en naai de openingen dicht.
Meng nu de kokosolie, honing en ketjap. Roer dit goed door elkaar, zodat het mooi glad is en goed vermengd. Je doet er goed aan dit ongeveer 30 minuten te laten staan. Smeer dit mengsel over de eend. Let op: dit moet 12 uur voordat de eend de oven in gaat gebeuren, zodat dit goedje goed in kan dringen.
Geduld is een schone zaak!

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm de oven voor tot deze een temperatuur bereikt heeft van om en nabij de 200 graden Celsius. Leg de eend met de borst naar boven op het rooster. Een eend van dit formaat heeft ongeveer een braadtijd nodig van 1 uur. Keer vervolgens de eend om en bak hem bij ongeveer 220-230 graden knapperig bruin. Snij de eend schuin door in gelijke stukken (trancheren). Haal het vel eraf en snij het vlees in blokjes. Het vel kun je vervolgens nog even apart in een pannetjes opbakken. Serveer dit gerecht vervolgens met witte rijst.

Alvast een smakelijke Kerst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief