DE foodblog van Nederland

Big mac saus Bugles

Een overheerlijk recept voor in de oven: Big Mac Bugles. Het is een combinatie van de geheime Big Mac saus (zelfgemaakt), met sla, gehakt, kaas en Bugles.

Ingrediënten:
– Bugles Nacho Cheese
– Cheddar kaas
– Gehakt (ca. 200 gram)
– Suiker
– 3 el Mayonaise.
– 2 el Ketchup (tomaten)
– 2 tl Mosterd (dijon)
– Halve ui
– 4 augurken
– ijsbergsla

Hoe maak je de Big Mac saus?
Snijdt de augurken en ui in hele fijne stukjes. Doe dit in een kom, voeg hier aan toe de mayonaise, tomatenketchup en de dijonmosterd.  Voeg daarna een snufje suiker toe. Roer het door elkaar en voila: Big Mac Saus! Tip: maak deze saus enkele uren van te voren en zet deze nog even in de koelkast, zo trekken de smaken goed in

Bak de gehakt rul en kruid het naar eigen smaak. Wij hebben deze keer enkel zout en peper gebruikt. Doe hierna de Bugles in een ovenschaal, verspreid het gehakt erover en vervolgens de kaas. Wij hebben cheddar kaas gebruikt, uiteraard kun je ook bijvoorbeeld oude of belegen kaas gebruiken. Hierna nog 1 laagje Bugles. Doe de ovenschaal ca. 8-10 minuten in de oven op 200 graden, zodat de kaas lekker gesmolten is. Serveer met wat gesneden ijsbergsla en de Bic Mag Saus.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief