DE foodblog van Nederland

Zelf gezonde wraps maken met gerookte zalm

Auteur: www.goedetengezondleven.nl

Wraps kennen we natuurlijk allemaal, maar de kant-en-klare tortilla’s uit de supermarkt kunnen gezonder. Dat kan door er eigenlijk pannenkoeken voor te bakken. Zelf maak ik twee soorten (net waar ik zin in heb) ipv de standaard pannenkoeken. De basis is het zelfde alleen gebruik ik of spelt- of boekweitmeel. Spelt is net iets luchtiger dan boekweit.

Ingrediënten voor 8 tot 10 wraps

  • 450 ml (plantaardige) melk
  • 150 gram spelt- of boekweitmeel
  • 2 of 3 eieren
  • snufje zout
  • (kokos) olie om in de bakken

 

Zelf gezonde wraps maken met gerookte zalm

Als je het nog iets luchtiger wenst, kun je er nog 1 of twee eieren bij doen. Maar pas wel op dat je niet te veel ei eet. Lees ons achtergrond artikelen over eieren. Dus dat kun je doen als je het met meerdere mensen deelt of over meerdere dagen. Wij eten ook wel eens een dag pannenkoeken en de dag er na  de extra pannenkoeken als lunch.

Inspiratie voor de vulling met gerookte zalm

Een van de meest gegeten wraps is de wrap met gerookte zalm. Deze variant is iets royaler belegd dan alleen met roomkaas en zalm.

  • 200 gr. smeerbare roomkaas of yoghurtspread
  • 300 gr. verse spinazie
  • 1 dungesneden tomaat
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 200 gr. komkommer
  • handje geraspte kaas

Je kunt ook variëren met de soort sla of eens een gedroogd tomaatje en olijfje toevoegen in plaats van verse tomaat.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief