DE foodblog van Nederland

wortel kokossoep

Auteur: Eefsfood

 

Benodigdheden (4 personen):

 

550 gram bospeen

1 flinke aardappel

1200 ml water

1,5 zakje santen (kokos creme)

2 sjalotten

2 tenen knoflook

1 eetlepel tomaten puree

1 theelepel gember poeder

1 theelepel garam masala specerijen

1 bouillonblokje naar keuze

Olijfolie

Peper

Zout

wortel kokossoep

Zo maak je het!

 

– Wortels goed schoon boenen en in stukken snijden. Schil ook de aardappelen en snijd in even grote stukjes als de wortel.

– Flinke scheut olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Knoflook en sjalot fijn snijden en hierin bakken. Voeg na 2 minuutjes bakken de gember poeder en de garam masala spices toe. Roer dat een door en voeg dan de tomaten puree toe.

– Wortels en aardappel toevoegen. Schenk het water in de pan samen met het bouillon blokje. Deksel op de pan en breng het zachtjes aan de kook.

– Na 20-30 minuten koken haal je te pan van het vuur en pureer je alles met de staafmixer.

– Zet terug op het vuur en voeg dan de santen toe. Roer dit totdat het gesmolten is. Voeg peper toe en ook nog wat zout. En smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief