DE foodblog van Nederland

Varkenshaas met champignons

Varkenshaas met champignons

Een zeer populair recept wat ook in vele restaurants verkrijgbaar is: de varkenshaas met gebakken champignons of een heerlijke champignon roomsaus. Geserveerd met gebakken aardappeltjes en seizoensgroenten.
Hoe bereid je nou thuis zo’n lekker gerecht? Het is helemaal niet moeilijk!

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 2 x Varkenshaas
– Zout en peper
– Blokje roomboter
– Olie om in te bakken
– Aluminium folie

De bereiding van de varkenshaas:
Haal ongeveer een half uur voordat je begint met koken de varkenshaas al uit de koelkast, laat dit heerlijke stuk vlees even op kamertemperatuur komen. Een tip om een goede varkenshaas te bakken is om het dunne gedeelte van de varkenshaas even dubbel te klappen en dit vast te zetten met een prikkertje. Zo gaart de varkenshaas geleidelijk en heb je niet een heel dik stuk en een dun stuk. Dep de varkenshaas even droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit een koekenpan met olie en bak de varkenshaas even rondom, lekker krokant aan alle zijden. Zorg er wel voor dat je het vlees blijft bewegen en niet laat aanbakken. Om de varkenshaas echt mals te krijgen bak je de varkenshaas dus maar heel kort in de koekenpan. Verhit de oven op 180 graden. Is de varkenshaas lekker krokant leg er een klontje roomboter op en wikkel de varkenshaasjes in aluminium folie. Leg ze vervolgens nog ongeveer 12-14 minuten in de oven om te garen.

Keuze: gebakken champignons of champignon roomsaus.
Zodra de varkenshaas in de oven zit heb je zo’n 15 minuten om of een heerlijke champignon roomsaus te maken of lekkere gebakken champignons erbij te serveren.

Dit gerecht is onder andere verkrijgbaar in Holland Casino en andere casino-gelegenheden in Amsterdam.

De champignon roomsaus ingrediënten:
– 250 ml slagroom
– 200 ml runderbouillon
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst of in hele kleine stukjes)
– 2 bakjes champignons
– Peterselie
– 1 sjalot
– 1 eetlepel bloem
– Olie

Bereiding champignon roomsaus:
Verhit de koekenpan en fruit de sjalotjes (in kleine stukjes gesneden) en de knoflook (ook in zeer kleine stukjes of uitgeperst). Snijd ondertussen het de champignons en voeg deze toe aan de mix van knoflook en sjalot. Op smaak brengen met zout en peper. Bakken totdat de champignons zacht zijn. Beetje olie toevoegen aan het geheel en tevens de eetlepel bloem toevoegen. Laat het geheel nog even op laag vuur bakken en pruttelen. Blus af met runderbouillon en voeg vervolgens de slagroom toe. Ook lekker met een scheutje witte wijn. Vervolgens laten inkoken totdat de saus de gewenste dikte heeft. Strooi een beetje peterselie eroverheen ter decoratie en voor een lekkere bite.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief