DE foodblog van Nederland

Stoofpotje curry met pompoen en basmatirijst

Stoofpotje curry met pompoen en basmatirijst

Een heerlijk stoofpotje zoals deze in de Oosterse keuken bekend is. Uiteraard zijn er wat Westerse invloeden in verwerkt. Zo krijg je een verrassende, unieke en bovenal lekkere smaak die herkenbaar is voor het Oosters eten.

Ingrediënten voor 1 persoon

2 pakjes basmati rijst
1 bouillonblokje
1 verse rozemarijn
1 kg butternut pompoen
1 ui
1 wortel
2 tomaten
1 teen look
1 gember
2 theelepels komijn
1 theelepel venkelzaad
1 theelepel korianderzaad
3 saffraandraadjes
½ bot koriander
1 theelepeld kaneel
0,5 l zure room
zout
½ limoen
25 ml kokosroom
arachideolie
1 el abrikozen- of sinaasappelconfituur

Bereiding

1. Snij en schil de butternut in tamelijk grote en grove stukken. Schil pompoen en ontpit. Doe pompoen in pot.
2. Wortelen eerst schillen en vervolgens in stukjes snijden. Het geheel mengen met pompoen.
3. Ook de tomaten mogen eraan geloven: haal de zaadjes eruit en snij ze in stukjes.
4. De gember schillen en vervolgens de gember fijn raspen.
5. Hak de look en ui fijn.
6. Wrijf de kruiden fijn in een vezel. Venkelzaad, korianderzaad en de andere zaden.
7. Look en ui aanstoven in arachideolie. De kruiden mag je dan bijvoegen.
8. Wortel en pompoen bijvoegen. Blus alles met bouillon. Het beste is dat je groentebouillon gebruikt.
9. Met zout op smaak brengen. Het geheel 20 minuten laten sudderen.
10. Breng water aan de kook met rozemarijn en groentebouillon. Rijst toevoegen.
11. Kokosroom met zure room mengen, samen met de koriander. Zet het mengsel opzij.
12. Terug naar het stoofpotje: werk af met een lepel marmelade.
13. Giet de rijst af en doe in een kom.
14. Serveer de curry met de rijst en een lepel saus. Werk af met wat koriander en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief