DE foodblog van Nederland

Roggebrood met achterham en gebakken ei

Roggebrood met achterham en gebakken ei is een erg voedzame en lekkere maaltijd. Je haalt vezels uit het roggebrood en eiwit uit de gebakken eieren en uit de plak achterham, een complete maaltijd dus. En ook wanneer je op de calorieën let mag je af en toe genieten van een lekkere saus!

Natuurlijk kun je bij dit gerecht een lekkere rauwkost salade eten zonder calorieën toe te voegen aan je maaltijd.

Dit gerecht bevat 510 kcal en 27 gram eiwit.

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 sneetjes donker roggebrood
  • 2 eieren
  • 1 grote plak achterham
  • 40 ml Hollandaise saus (kant en klaar te koop)
  • Zout en peper

Bereiding:

1 – Bak de eieren, zonder het eigeel te breken.

2 – Warm de hollandaise saus op zoals uitgelegd op de verpakking.

3 – Leg op elk sneetje donker roggebrood een halve plak achterham, een gebakken ei en verdeel de hollandaise saus over de twee boterhammen. Breng op smaak met wat peper en zout.

Roggebrood met achterham en gebakken ei

Roggebrood met achterham en gebakken ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief