DE foodblog van Nederland

Quiche met prei en gerookte zalm

Quiche met prei en gerookte zalm Ik ben dol op gerechten uit de oven. Ze zijn makkelijk, je kunt eindeloos variëren, en je hebt ook nog eens weinig afwas. Deze quiche met prei en gerookte zalm is dan ook één van mijn lievelings gerechten, en staat bijna elke week wel in de oven.

Ingrediënten voor 1 quiche met prei en gerookte zalm:

  • Hartige taart deeg (quiche deeg), kant en klaar te verkrijgen
  • 150 ml melk
  • 150 ml crème fraîche
  • 3 eieren (groot)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 dikke prei, of 2 kleinere
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte Gouda kaas
  • Zout
  • Aardappelkruiden

 

Bereiding:

1 – Mix de melk, crème fraîche en eieren goed door elkaar.

2 – Snijd de gerookte zalm en prei fijn. Meng deze met de melk, crème fraîche en eieren.

3 – Voeg de parmezaanse en Gouda kaas toe en meng alles goed.

4 – Voeg een snufje zout en een half theelepeltje aardappelkruiden toe.

5 – Leg het deeg in een taartvorm (bijvoorbeeld een springvorm). Gebruik hiervoor bakpapier, zodat het deeg niet aan de vorm plakt. Wat boter en bloem kan ook als je geen bakpapier wil gebruiken.

6 – Prik met een vorm ondiepe gaatjes in de bodem van het deeg.

7 – Giet je mengsel in de vorm en strooi er eventueel nog wat extra kaas overeen.

Quiche met prei en gerookte zalm

Quiche met prei en gerookte zalm

8 – Zet in de oven op 200 graden voor zo’n 30 min. Het kan zijn dat je quiche iets sneller gaar is. Wanneer de bovenkant bruin wordt steek je een mes in het midden van de quiche. Komt deze er schoon uit, dan is je quiche klaar.

Tip: Het kan zijn dat er best veel vocht in je quiche zit. Dit zie je wanneer je met een mes kijkt of je gerecht gaar is. Dit komt omdat er veel water uit de prei vrij komt. Wanneer de quiche gaar is, prik er een paar gaatjes in met je mes en zet je oven uit, maar laat je quiche erin. Zo verdampt het overige vocht binnen 10 minuten.

Quiche met prei en gerookte zalm resultaat

Quiche met prei en gerookte zalm resultaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief