DE foodblog van Nederland

Prei quiche

Een prei quiche is perfect voor een warme lunch of als voorgerecht. Dit recept is lekker gezond en ook nog eens vegetarisch.

Neem indien mogelijk prei uit eigen tuin of anders biologische, dit is natuurlijk lekkerder en gezonder.

Je kunt ook mini-prei quiches maken, leuk om te serveren wanneer je gasten krijgt!

Wat heb je nodig voor 1 quiche?

  • 1 kant-en-klare quiche bodem
  • 4 preien
  • 50 à 70 gram geraspte kaas
  • 30 gram boter
  • 3 eieren
  • 20 cl melk
  • 20 cl vloeibare crème fraîche
  • Zout en peper
Prei quiche

Prei quiche

 

Bereiding:

1 – Verwarm je oven voor op 180 graden.

2 – Neem het witte (en eventueel licht groene) gedeelte van de preien en maak deze heel goed schoon.

3 – Snijd elke prij in vieren (in de lengte) en snijd hierna dunne plakjes van deze 4 « repen ».

4 – Neem een steel pannetje en laat hierin de boter smelten. Voeg de prei toe, meng goed met de boter en laat dit 15 à 20 minuten garen met een deksel.

5 – Neem de quiche bodem en verspreid hier de geraspte kaas over.

6 – Meng de eieren, melk, crème fraîche, zout en peper in een grote schaal, klop dit alles op met een garde.

7 – Voeg nu de prei toe aan de quiche bodem, hierna giet je je opgeklopte mengsel eroverheen. Zet je quiche voor zo’n 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief