DE foodblog van Nederland

Pizza met kip en twee kazen

pizza met kip en twee kazen Pizza met kip en twee kazen, een simpel maar overheerlijk recept. Met maar een paar ingrediënten zet je binnen 30 minuten een complete pizza op tafel.

Ingrediënten voor 1 pizza met kip en twee kazen:

  • kant-en-klaar bladerdeeg of pizzadeeg
  • Crème fraîche (eventueel light)
  • Kip filet (100 à 200 gram)
  • Kruidenmix voor kip
  • Gouda kaas
  • Camembert kaas

 

Bereiding:

1 – Bak de kipfilet met wat kruidenmix in een hete pan met een scheutje olie. Hoe meer kip, hoe meer vlees je op je pizza zult hebben.

2 – Terwijl de kip bakt kun je je bladerdeeg of pizzadeeg op je werkblad leggen. Smeer deze in met wat crème fraîche. Zorg ervoor dat je deeg al op een vel bakpapier ligt, anders zal het moeilijk zijn deze in de oven te leggen.

3 – Wanneer de kip gaar is snijd je deze in kleine stukjes. Ook de twee kazen snijd je in stukjes.

4 – Beleg je pizza met de stukjes kip en kaas.

5 – Bak je pizza met kip en twee kazen gaar in de oven, volg hiervoor de instructies op de verpakking van je deeg. Wanneer je bladerdeeg gebruikt moet je opletten dat het centrum ook goed gaar is, dit duurt wat langer door de ingrediënten die er op liggen.

Dit recept is erg simpel, maar soms heb je gewoon geen zin of tijd om zelf een pizza te maken. Bestel in dat geval hier je pizza met korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief