DE foodblog van Nederland

Pastasalade met kaas en noedels

Pastasalade met kaas en noedels

Een heerlijk recept voor een pastasalade met kaas en noedels. Gemakkelijk te bereiden en vol met heerlijke ingrediënten. Wat zit er in deze pastasalade? Onder andere verse groenten zoals paprika, tauge en sjalotjes en heerlijke kazen zoals Emmentaler en Roquefort. Vegetarisch recept met fijngehakte pistachenoten.

Ingrediënten voor 4 personen:
–       150 g gemengde pasta
–       Zout en versgemalen zwarte peper
–       1 rode of gele paprika
–       100 g tauge
–       1 sjalot, gepeld en gehakt
–       100 g roguefort
–       150 g yoghurt
–       1 tl worcestersaus
–       150 g emmentaler, geraspt of in blokjes gesneden
–       1 el pistachenoten fijngehakt

Bereidingswijze:

1.    Begin met het koken van de pasta voor zo’n 8 a 10 minuten met zout. Spoel hierna de pasta af onder koud water en laat het uitlekken en afkoelen.
2.    Nu heb je tijd om de paprika te snijden in 4 stukjes, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd ze hierna in stukjes zoals je zelf lekker vindt. Spoel ook de tauge in koud water en laat hem uitlekken. Zet nu de stukjes paprika en tauge apart
3.    Tijd voor de dressing. Deze maken we door de sjalot, roquefort en yoghurt in een keukenmachine te pureren tot een glad mengsel. Voeg naar smaak peper, zout en de worcestersaus toe.
4.    Meng nu de paprika, tauge, emmentaler, pasta en noedel. Verdeel de salade over vier borden en giet de dressing erover. Garneer het gerecht met pistachenootjes.

Tips voor bij het serveren:
Bij deze maaltijd past ook vers brood of een ciabatta. Kijk voor ook eens hier voor een heerlijk pasta recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief