DE foodblog van Nederland

Pasta met basilicum pesto saus

Heerlijk hoofdgerecht: pasta met basilicum pesto saus. Dit gerecht kan vegetarisch worden bereid, maar natuurlijk ook heerlijk met verse tonijn.

Ingrediënten:

Voor 4 personen:

  • 30 gram basilicumblaadjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 20 gram krulpeterselie
  • handje pijnboompitten
  • beetje zout en versgemalen peper
  • 100 ml. (vergine) olijfolie
  • 2 theel. fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • pasta tagliatelle voor 4 personen.

basilicum pestosaus

Variaties:

Dit gerecht bereiden zonder knoflook kan ook, dan iets meer kaas toevoegen. Voor een dunnere saus iets meer olijfolie toevoegen.

basilicum pestosaus3

Bereidingswijze:

Hak de basilicum, peterselie, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine fijn. Het kan natuurlijk ook met de hand als je geen keukenmachine of staafmixer hebt, alleen is dit iets meer werk.
Doe vervolgens alles in een maatbeker. Voeg naar eigen smaak zout, peper, olijfolie en geraspte kaas toe aan het geheel. Pureer met een staafmixer tot een saus ontstaat.
Doe de pesto in een schaal of pot.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er de helft van de pestosaus doorheen, warm nog even door.
Serveer met de andere helft van de pestosaus apart.

Lekker om een salade bij te serveren.

basilicum pestosaus3

Variatie tips:

Voor de niet vegetarische eters: Lekker met een stukje in olijfolie gebakken verse tonijn.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief