DE foodblog van Nederland

Onion rings

Onion rings, een simpele gefrituurde snack die je in vele Amerikaanse restaurants kunt krijgen. Ook in Europa zijn deze gefrituurde uienringen erg bekend geraakt en daarom hier het recept zodat je ze voortaan zelf kunt maken.

De ingrediënten zijn goedkoop en overal de verkrijgen, en omdat de bereiding erg kort en simpel is, is dit een perfecte last-minute snack. Denk bijvoorbeeld aan een avond sport kijken met vrienden, een klein hapje terwijl je gasten wachten op het diner etc. Je kunt vast wel een goed moment bedenken om deze lekkernij te serveren.

Ingrediënten:

  • 3 uien
  • 130 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 groot ei
  • 200 ml melk
  • 90 à 100 gram paneermeel (grof)
  • Frituurolie
  • Eventueel extra zout
Onion Rings

Onion Rings

 

Bereiding:

1 – Verwarm je frituurpan op 175 graden, zorg dat er schone olie of vet in zit.

2 – Pel de uien en snijd de uiteinden eraf. Snijd nu plakken van ongeveer 1 cm dik, deze kun je nu makkelijk in ringen verdelen. Gebruik de wat grotere ringen.

3 – Meng de bloem, het bakpoeder en zout goed door elkaar. Bedek de uienringen met dit mengsel, er hoeft maar een dun laagje op.

4 – Neem een diep bord met hierin het paneermeel. Meng nu het ei en de melk met het bloem mengsel. Haal de uienringen door dit beslag en laat deze een paar seconden uit druppelen boven de kom. Bedek de uienringen hierna helemaal met het paneermeel en leg ze op een schaal.

5 – Frituur de ringen nu voor 2 à 3 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitdruppen op een rooster met hieronder een schaal om het vet op te vangen, of op een goede laag keukenpapier, een minuut zal genoeg zijn.

6 – Bestrooi eventueel met nog wat extra zout en serveer warm met ketchup of barbecue saus.

Tip: Bewaar de afgesneden uiteinden en de kleine ringen van de ui, deze kun je bijvoorbeeld in een soep op salade gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief