DE foodblog van Nederland

Lamsreepjes met rijst en sla

Een fris en zomers gerecht! Het hoofdingrediënt zijn lamsreepjes. Deze gaan we heerlijk kruiden en daarna bakken. Dit gerecht wordt geserveerd met een frisse salade en witte rijst.

 

 

Deze lamsreepjes zijn Texelaar lamsreepjes, voornamelijk gesneden van de lamsschouder. Het voordeel hiervan is dat dit deel van het dier de beste smaak en structuur heeft.
 

Ingrediënten:
– 300 gram lamsreepjes
– 4 teentjes verse knoflook
– 2 sjalotten
– Verse gember
– Verse munt
– Verrse koriander
Kruidenmix:
– kerrie masala
– peper
– zout
Daarnaast:
– Baby romain sla en ijsbergsla
– Cherry tomaatjes
– Sambal
– Rijst

Bereidingswijze:
Snijdt de sjalotten, gember en teentjes knoflook in fijne stukjes. Daarna ook de munt en koriander. Voeg dit bij het lamsvlees en daarna de gedroogde kruiden erdoor roeren. Bak het geheel tot het goudbruin en gaar is. Ondertussen de witte rijst ca. 8 minuten koken.
Salade kun je natuurlijk naar eigen wens samen stellen, wij hebben dit keer voor een simpele salade gekozen met komkommer, baby romain sla en cherry tomaatjes. Dit omdat het lamsvlees al heel veel smaak heeft.
Serveer de salade met de rijst (met sambal) en daarnaast het lamsvlees.

Eetse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief