DE foodblog van Nederland

Kip met tzatziki

Auteur: www.degezondekok.nl

Eet op een zonnige dag gegrilde kip met tzatziki en je waant je op vakantie in Griekenland. Een mager en zeer smaakvol gerecht!

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 1 komkommer
  • geitenyoghurt of Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • rozemarijn en tijm
  • peper en zout

 

Kip met tzatziki

Bereidingswijze:

Schil de komkommer met een dunschiller en rasp hem daarna. Vang de geraspte komkommer op in een vergiet die je boven een grote kom hangt. Het is de bedoeling dat de komkommer zo veel mogelijk vocht verliest. Met de bolle kant van een lepel druk je het vocht eruit. Laat het een kwartiertje (of langer als je de tijd hebt) staan. Hak ondertussen de kruiden fijn die je voor de kip gaat gebruiken. Ik heb twee takjes rozemarijn en wat gedroogde tijm gebruikt. Meng er peper en zout door en rol de kipfilets erdoorheen. Net zo lang tot alle kruiden aan de kip zitten. Leg vervolgens een van de kipfilets tussen plastic folie en sla hem daarna plat met een deegroller of de achterkant van een koekenpan. Doe hetzelfde met de andere kipfilet.

Hak twee teentjes knoflook heel fijn en doe ze samen met de komkommer in een kom. Doe er ongeveer een kopje yoghurt bij. Ik heb geitenyoghurt gebruikt omdat ik dat beter verdraag, maar je kunt ook voor de dikkere Griekse of Turkse yoghurt kiezen. Voeg een scheut olijfolie, wat zout en een snuf peper toe en roer de tzatziki door elkaar. Je kunt het nu in de koelkast bewaren. Zet dan de grillpan op het vuur. Hij moet goed heet zijn voordat je de kipfilets erop legt. Smeer de kip nog in met een klein beetje olie en grill de filets dan aan beide kanten ongeveer vijf minuten. Serveer de kip met de tzatziki en een frisse salade. Heel lekker, mager en niet duur!

Extra informatie

Porties: 2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief