DE foodblog van Nederland

Kip met paprika en Italiaanse kruiden – lekker voor op brood

Kip met paprika en Italiaanse kruiden Met dit recept heb je binnen no time heerlijke kip met paprika en Italiaanse kruiden op tafel. Als je de kip extra klein snijdt, krijg je smaakvol beleg voor op brood. Een goede optie voor een warme lunch dus.De Italiaanse kruiden en paprika passen perfect bij elkaar, en geven een zomerse smaak aan dit gerecht.

 

Ingrediënten voor 4 porties kip met paprika en Italiaanse kruiden:

  • 4 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 0,5 theelepel kipkruiden
  • 1 theelepel italiaanse kruiden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,25 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

1 – Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Snijd ook de kipfilet in kleine stukjes.

2 – Meng alle kruiden door elkaar, met de olijfolie. Leg hier de kipfilet stukjes in en laat dit even marineren. Minimaal 15 à 20 minuten is goed. Maar hoe langer hoe beter.

3 – Bak de gemarineerde kip en paprikareepjes samen in een pan, met wat olijfolie. Wanneer de kip gaar is en de paprika zacht is, ben je klaar.

Je kunt deze kip met paprika en italiaanse kruiden met rijst eten. Ook is het lekker om een vers broodje te beleggen met deze heerlijke kip!

Tip: Je kunt de kip ook een paar uur van te voren laten marineren, dan zit er nog meer smaak aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.