DE foodblog van Nederland

Kip in romige saus

Kip in romige saus Deze kip met romige saus is heerlijk met rijst. Het recept is best lang, en lijkt misschien wat ingewikkeld omdat er best veel stappen zijn. Wanneer je het eenmaal goed door hebt gelezen zul je zien dat het in werkelijkheid super makkelijk is.

Bij dit recept is het belangrijk om alles van te voren klaar te zetten, zodat je alles in één keer bij de hand hebt. Dit is dan ook de reden dat de recepten lijst in 4 groepen is ingedeeld.

Ingrediënten voor 4 porties kip met romige saus:

1e groep:

  • 4 grote kipfilets
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 70 gram bloem

2e groep:

  • 200 ml heet water (gebruik hiervoor een waterkoker)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 15 gram bloem

3e groep:

  • 50 gram boter
  • 1 teentje knoflook

4e groep:

  • 200 ml crème fraiche
  • 15 ml ketjap manis

 

Bereiding:

1 – Begin met het in kleine stukken snijden van de kipfilets. Meng in een grote kom de kruiden en de bloem van de 1e groep ingrediënten. De kom moet groot genoeg zijn voor de 4 kipfilets. Meng de kipfilet stukjes met deze kruiden en bloem en laat dit even aan de kant staan.

Kip in kruiden / bloem mengsel

Kip in kruiden / bloem mengsel

2 – Tijd voor de 2e groep ingrediënten: Kook water in een waterkoker, en giet hiervan 200 ml in een beker. Voeg het kippenbouillonblokje toe en roer tot het blokje is opgelost. Hierna voeg je de bloem toe (15 gram), en roer je tot je mengsel goed vloeibaar en zonder klontjes is.

Kippenbouillon met bloem

Kippenbouillon met bloem

3 – Op naar de 3e groep! Smelt 50 gram boter in een diepe koekenpan en snijd ondertussen het teentje knoflook fijn (of gebruik een pers). Laat de knoflook even bakken.

4 – Terwijl de knoflook aan het bakken is in de boter meng je de ingrediënten van de 4e groep: de crème fraiche en de ketjap manis.

5 – Wanneer de knoflook een paar minuten in de pan heeft gezeten kun je de blokjes kip toevoegen. Eventuele kruiden die nog los in de kom zitten giet je ook in de pan. Bak tot de kip gaar is.

6 – Voeg nu de met bloem verdikte kippenbouillon toe en kook dit samen met de kip zo’n 2 minuten op laag vuur. Je zal merken dat de bouillon snel indikt.

Gebakken kipfilet met kippenbouillon

Gebakken kipfilet met kippenbouillon

7 – Voeg nu het crème fraiche / ketjap manis mengsel toe. Kook ook dit op laag vuur mee tot de saus wat dikker is.

Kip met romige saus

Kip met romige saus

Klaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief