DE foodblog van Nederland

Kalkoenfilet met currysaus

Kalkoenfilet met currysaus Maak nu een origineel en smaakvol gerecht met kalkoenfilet en currysaus. De saus is erg simpel en je hebt niet veel ingrediënten nodig.

Alles wordt in dezelfde pan gebakken, dat scheelt weer afwas.Ben je geen fan van pittig eten? Neem dan een milde curry en voeg geen cayennepeper toe. Zo maak je je maaltijd helemaal naar je eigen smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kalkoenfilets
  • 4 sjalotjes
  • 50 gram boter
  • 25 cl vloeibare room
  • 1 eetlepel curry poeder
  • Mespuntje cayennepeper
  • Zout en peper

 

Bereiding:

1 – Verwarm de oven voor op 60 graden.

2 – Snijd de sjalotjes fijn en doe wat peper en zout op de kalkoenfilets.

3 – Smelt de boter in een pan en bak de kalkoen hierin gaar. Leg deze hierna in een schaal in de oven om ze warm te houden. Ze zullen niet verder garen.

4 – Bak nu de sjalotjes in dezelfde pan als het vlees. Je laat de boter hier dus inzitten. Wanneer ze glazig zijn voeg je de crème toe. Meng dit goed met een spatel.

5 – Voeg de curry en cayennepeper toe en breng op smaak met wat peper en zout. Na 4 à 5 minuten heb je een mooie zachte saus.

6 – Serveer iedereen een kalkoenfilet met de currysaus.

Tip: Kalkoenfilet met currysaus is heerlijk met rijst. Voeg eventueel wat rozijnen en cashew noten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief