DE foodblog van Nederland

Kalfsvlees met ui

Kalfsvlees met ui dat 45 minuten heeft gesudderd, dat zal smaken! Het duurt even voor het klaar is maar dan heb je ook een prachtig en toch makkelijk te bereiden gerecht op tafel.

Serveer dit met een lekkere salade of wat volkoren rijst.

 

Voorbereidingen: 15 minuten

Bereidingstijd: 55 minuten

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 800 gram kalfsvlees
  • 1 grote ui
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 1 liter kalfsfond of water
  • 1 bouquet garni
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Zout en peper
Kalfsvlees met ui

Kalfsvlees met ui

 

Bereiding:

1 – Snijd het kalfsvlees in stukken van ongeveer 50 gram.

2 – Snijd de ui fijn.

3 – Bak het kalfsvlees kort in de boter, zonder het vlees te laten kleuren. Voeg de ui toe en laat 5 minuten sudderen. Strooi er wat bloem over en laat nog eens 5 minuten garen.

4 – Voeg nu de kalfsfond of het water en de bouquet garni toe. Breng op smaak met wat zout. Breng aan de kook en laat het 45 minuten met een deksel erop koken.

5 – Haal de stukken kalfsvlees uit de pan en laat deze wat uitlekken. Houd ze hierna warm.

6 – Als de saus erg dun is laat deze dan wat inkoken. Voeg de crème fraîche toe en breng aan de kook terwijl je goed roert. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe. Haal de saus door een vergiet en giet over het kalfsvlees heen.

 

P.s. Bij kalfsvlees komt een zachte rode wijn het beste tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor een wijn gemaakt van de Merlot druif.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief