DE foodblog van Nederland

Hoe maak je zelf gezonde chocolade?

Hoe maak je zelf gezonde chocolade?

Cacao is het belangrijkste voedingsmiddel van chocolade en heeft meerdere voordelen voor de gezondheid. Chocolade behoort in de meeste gevallen echter niet tot de gezonde voeding, aangezien er veel suikers en andere slechte stoffen in zitten. Je kunt echter wel zelf gezonde chocolade maken met dit lekkere recept die ook nog eens geheel paleo is!

Ingrediënten

• 100 gram ongeraffineerde kokosolie

• 100 gram grasboter

• 50 gram cacao

• 1 eetlepel rauwe honing

Bereiding

  1. Doe een laagje water in een pan en zet hem op het vuur. Wacht tot het water kookt.
  2. Zet vervolgens het vuur laag en plaats een andere pan of een kommetje in het water.
  3. Doe de olie en de boter in de bovenste pan of kom en laat dit al roerend smelten.
  4. Voeg daarna de cacao toe aan het mengsel en roer dit goed door.
  5. Haal de pan van het vuur en blijf nog even roeren totdat het iets dikker is geworden.
  6. Roer vervolgens de rauwe honing door het mengsel en giet het in een schaal.
  7. Plaats de schaal een uur lang in de vriezer om de gezonde chocolade hard te laten worden. Daarna kun je het direct eten!

Variaties

Je kunt eindeloos variëren met dit chocolade recept. Zo kun je bijvoorbeeld hazelnoten toevoegen of stukjes fruit als banaan en cranberries. Het is ook mogelijk om rozijnen of enkele korrels zeezout toe te voegen. Ontdek zelf wat jij het lekkerst vindt!

Ook lekker om te maken is chocoladefondue van the Chocolatecompany

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief