DE foodblog van Nederland

Heilbot met tomaat uit de oven

Heilbot komt voor in het noordwesten en het noordoosten van de Atlantische Oceaan en is dus een zoutwatervis. Sommige leven op 50 meter diepte maar andere gaan tot wel 2000 meter de diepte in.

Heilbot is lekker met alle soorten groenten, maar ook met bijvoorbeeld (volkoren)rijst of pasta.

Qua wijn kun je het beste voor een witte wijn gaan, bijvoorbeeld een Pouilly fumé, een Alsace Riesling of een Bergerac.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 2 tomaten
  • 1 grote bol mozzarella
  • 3 el olijf olie
  • 4 heilbot filets (ong. 180g per stuk)
  • Thym
  • 3 el balsamico azijn
  • Zout en peper
Heilbot met tomaat

Heilbot met tomaat

 

Bereiding:

1 – Verwarm de oven voor op 200 graden.

2 – Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes.

3 – Gebruik de helft van de olijf olie om een ovenschaal in te vetten. Leg de heilbot filets naast elkaar in de ovenschaal met daarop de plakjes tomaat. Leg nu de mozzarella op de tomaat en besprenkel met thym, zout en peper. De rest van de olijf olie gebruik je om over de vis te doen.

4 – Zet de schaal 10 minuten in de oven. Net voor het opdienen besprenkel je de vis met balsamico azijn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief