DE foodblog van Nederland

Ham rolletjes

ham rolletjes Deze ham rolletjes met bladerdeeg en rauwe ham zijn perfect voor een snel tussendoortje of voor wanneer er visite komt. Je kunt binnen een paar minuten een grote hoeveelheid rolletjes in de oven hebben.

 

Ingrediënten:

  • Bladerdeeg (kant en klaar)
  • Rauwe ham
  • 1 ei

 

Bereiding:

1 – Verwarm je oven voor op 180 à 200 graden (volg instructies op de verpakking van het bladerdeeg).

2 – Snijd het bladerdeeg in stukken. Het beste is om vierkante plakjes te gebruiken, deze snijd je dan in vieren, van punt naar punt. Heb je een grote ronde plak, snijd dan ongeveer gelijke stukken.

Bladerdeeg

Bladerdeeg

3 – Beleg elk stukje bladerdeeg met een plakje rauwe ham.

Bladerdeeg en rauwe ham

Bladerdeeg en rauwe ham

4 – Rol het bladerdeeg op en duw de rand lichtjes aan zodat het rolletje dicht blijft.

5 – Klop een ei los en smeer een dun laagje over elk rolletje.

Bladerdeeg en ham rolletjes

Bladerdeeg en ham rolletjes

6 – Zet je rolletjes nu in de oven tot ze mooi goud-bruin zijn.

Ham rolletjes

Ham rolletjes

Je kunt deze warm eten zodra ze uit de oven komen, maar wanneer je ze in de koelkast bewaard in een afgesloten bakje zijn ze ook erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief