DE foodblog van Nederland

Groenten macédoine

groenten macédoine Groenten macédoine in een voor- of bijgerecht gemaakt met verschillende gekookte groenten en mayonnaise. Het zit vol vitaminen, is snel en makkelijk te bereiden en eens iets anders dan een salade.Dit gerecht wordt koud opgediend.

Wat heb je nodig voor 4 porties groenten macédoine?

  • 250 gram wortels
  • 150 gram knolraap
  • 100 gram sperziebonen
  • 100 gram erwten
  • Mayonnaise
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 1 tomaat
  • Een paar grote bladen sla

Groenten macédoine

Bereiding:
1 –
Snijd plakken knolraam van 5mm dik. Snijd deze plakken in reepjes van 5 mm breed. Nu kun je zonder problemen blokjes snijden van 5mm. De wortels snijd je op dezelfde manier.

2 – Kook de sperziebonen, erwten, wortel en knolraap blokjes appart in water met zout. Zorg ervoor dat de groenten niet te zacht worden. Kook het ei hard.

3 – Giet de groenten af en doe ze ieder appart in een bakje koud water om het garen te stoppen en de kleur te behouden.

4 – Snijd de uiteinden van de sperziebonen eraf. Snijd nu stukjes van 5 mm lang.

5 – Leg de groenten op keukenrol of op een schone doek, je kunt ze het beste nog appart houden. Het is belangrijk dat al het overtollige vocht verdwijnt.

6 – Wanneer de groenten goed uitgelekt en afgekoeld zijn kun je ze mengen in een grote schaal. Voeg nu de mayonnaise toe en breng op smaak met zout en peper.

7 – Indien je groenten macédoine nog niet koud genoeg is kun je deze even in de koelkast zetten voor je de borden opdient.

Opdienen: Leg op elk bord een groot blad sla. Maak hierop een bol met de groenten macédoine. Indien je dit hebt kun je ook cirkels gebruiken om de vorm als op de foto te krijgen; deze zet je op het bord en vul je met de groenten macédoine, waarna je de cirkel langzaam omhoog haalt om deze eraf te halen.

Leg nu 2 partjes tomaat en ei op ieder bord en klaar!

Tip: Als hoofdgerecht kun je deze zalm met zoete paprika en geitenkaas proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief