DE foodblog van Nederland

Griesmeelcake met vanille vla

Griesmeelcake Griesmeelcake met vanille vla is een smeuïge versie van de klassieke cake. Het maken van het beslag duurt nog geen 10 minuten, dus deze cake is handig voor wanneer je zin hebt in iets zoets, maar weinig tijd hebt.

Ingrediënten voor 1 grote griesmeelcake:

  • 250 gram fijne griesmeel
  • 2 eieren
  • 100 gram suiker
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje gist
  • 500 ml vanille vla

Griesmeel cake

Bereiding:

1 – Verwarm de oven voor op 175 graden.

2 – In een grote kom meng je de eieren samen met de suiker en de olie met een garde.

3 – Voeg nu de griesmeel, de gist en de vanille vla toe aan je kom, en meng alles goed door elkaar.

4 – Neem een groot rechthoekig bakblik en vet dit in met boter. Bestuif het met wat griesmeel om je cake er zonder problemen uit te krijgen.

5 – Giet het beslag in het ingevette bakblik, en zet deze ongeveer 30 à 40 minuten in de oven.

Hoe kleiner je bakvorm, hoe hoger de griesmeelcake wordt. Gebruik je een te kleine vorm, dan kan het zijn dat de randen verbranden voor de binnenkant gaar is. Gebruik daarom een vorm waarin het beslag maximaal 4 cm hoog staat (voor het bakken).

Wanneer je een mes in het midden van je cake steekt en deze er nat, maar zonder beslag uit komt, is je griesmeelcake gaar. Laat deze afkoelen in de keuken, en bewaar hem daarna afgedekt in de koelkast.

Griesmeel cake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.