DE foodblog van Nederland

Gildehoen hele kip met kruiden

Het is mooi weer, tijd om de BBQ weer aan te doen! Vandaag gaan we een hele gildehoen kip op de BBQ klaarmaken. Allereerst maken we een kruidenmix waarmee we de kip gaan kruiden. Daarna gaat de kip op de haantjesgriller in de kamado Yakiniku.

 

 

Ingredi├źnten:
– Hele kip Gildehoen
Voor de kruidenmix:
– Uienpoeder
– Peper (verse groffe peper)
– Knoflookpoeder
– Fijn zout
– Chili poeder
– Paprika poeder
– Mosterd poeder (mosterd zaad in de vijzel kan ook)
– Basterd suiker
– Gember poeder
– Komijn

De kip bestrooi je met deze kruiden, meerdere malen, zodat hij goed gekruid is. Daarna doe je de kip op een haantjesgriller zodat deze mooi rechtop staat in de BBQ. Wij hebben de kip op de haantjesgriller in de Yakiniku (kamado BBQ) gezet. De Yakiniku dient ca. 150 graden te zijn. Dan bak je de kip in de BBQ tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius.

Resultaat: een heerlijke malse kip met kruidige smaak!
Goed te serveren met patat en een frisse salade.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief