DE foodblog van Nederland

Gevulde paprika

Met deze gevulde paprika’s heb je een complete maaltijd van vlees en groenten. In plaats van rode paprika’s te gebruiken kun je natuurlijk ook andere kleuren nemen, net wat je lekker vindt. Dit is weer eens iets anders dan gehaktballen met wat paprika.

Een rode wijn zal het beste smaken bij deze gevulde paprika’s; een Haut Médoc, Pauillac of een Beaujolais.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 grote rode paprika’s
  • Een paar takjes platte peterselie
  • 2 uien
  • 100 gram boter
  • 150 gram tomaten blokjes / pulp
  • 100 gram rauwe ham
  • 250 gram gehakt
  • 1 ei
  • Zout en peper
Gevulde paprika

Gevulde paprika

 

Bereiding: 

1 – Was de paprika’s, snijd de bovenkant eraf en verwijder de binnenkant (pitjes etc.). Zet de paprika’s met de bovenkant erop in een ovenschaal).

2 – Was de peterselie en hak deze fijn.

3 – Pel de uien en hak ook deze fijn. Laat 25 gram boter in een pan smelten en laat de gehakte ui hier 5 à 10 minuten in garen op laag vuur, tot deze transparant zijn. Voeg de tomaten pulp toe en laat dit samen garen tot je een bijna droge puree hebt, blijf goed roeren. Zet deze puree aan de kant in een schaal.

4 – Verwarm je oven voor op 180 graden.

5 – Snijd de rauwe ham fijn. Meng dit met het gehakt, het ei en de peterselie in de schaal met de tomaten puree. Voeg eventueel zout en peper toe. Vul de paprika’s met deze vulling en leg de bovenkant er weer op.

6 – Laat de rest van de boter in een klein steel pannetje smelten en giet dit over de paprika’s. De ovenschaal kan nu voor zo’n 40 minuten de oven in. Het is belangrijk om regelmatig de jus uit de ovenschaal over de paprika’s te gieten. Na 20 minuten in de oven doe je aluminium folie om de paprika’s zodat deze zacht blijven.

Serveren: Serveer de paprika’s warm, eventueel met rijst en wat jus uit de ovenschaal.

Neem als voorgerecht deze simpele kaas crackers of geitenkaas lollies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief