DE foodblog van Nederland

Gevulde courgette – Met zalm en paprika

Je kunt erg makkelijk variëren met gevulde courgette. Je kunt ze vullen met vlees, vis, diverse groenten… Maar dit keer heb ik gekozen voor zalm en rode paprika, en natuurlijk lekkere kruiden en smaakmakers!

Dit recept kun je als basis gebruiken, en aanpassen naar wens. Zo kun je de zalm bijvoorbeeld door een andere vissoort vervangen. Ook prei in plaats van paprika is erg lekker

 

Ingrediënten voor gevulde courgette (voor 2 personen):

  • Ronde courgettes (1 per persoon, of 2 voor grote eters)
  • 2 zalm filets
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Viskruiden
  • Paprika poeder
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie

 

Bereiding:

1 – Snijd de ui en knoflook fijn. Bak dit met wat paprika poeder in een scheutje olijfolie. Haal het pannetje na een minuut of 5 van het vuur. Bewaar de gebakken ui en knoflook in een grote kom.

2 – Snijd de paprika fijn en bak deze bijtgaar in hetzelfde pannetje met wat olijfolie. Voeg alleen een heel klein beetje zout en peper toe. Voeg toe aan de kom.

Rode paprika

3 – Was de courgettes. Snijd de bovenkant eraf, en hol de courgette uit met een klein mesje en lepel. Bewaar alles wat je eruit haalt. Dit snijd je fijn en voeg je toe aan de kom.

Ronde courgette

4 – Bak de zalm met viskruiden in olijfolie tot deze helemaal gaar is. Snijd fijn, en meng met de rest in de kom.

Gevulde courgette met zalm en paprika

5 – Vul je courgette met alle ingrediënten en zet de bovenkant er weer op. Smeer de buitenkant in met olijfolie.

Gevulde courgette met zalm en paprika Gevulde courgette met zalm en paprika

6 – Zet je courgettes in een ovenschaal en bak ze ongeveer 45 minuten op 180 graden. Alle ingrediënten zijn al gaar, behalve de courgette zelf. Als je dus liever een stevige courgette hebt kun je ze eerder uit de oven halen.

Omdat je veel vulling over zal houden, kun je deze rondom de courgette op je borden leggen.

Eet smakelijk!

Gevulde courgette met zalm en paprika Gevulde courgette met zalm en paprika

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief