DE foodblog van Nederland

Complete sandwich

Dit recept voor een complete sandwich komt van Niels Van der Weij, eet smakelijk!

De lekkerste sandwich die je ooit hebt gehad! Deze dubbelklap boterham vult geweldig en brengt alle energie in je naar boven. Perfect voor de lunch, als snelle avondmaaltijd of een groot ontbijt. Na het eten van deze boterham kun je er weer helemaal tegenaan!

Wat heb je nodig voor deze sandwich?

  • 2 sneden grof volkoren brood
  • Pindakaas met stukjes pinda
  • 1 kleine ui
  • Olijfolie
  • 2 eieren
  • Vers/grof gemalen 4 seizoenen peper en zeezout
  • Sambal (bijvoorbeeld oelek)

 

Bereiding:

Snipper de kleine ui. Stop de twee plakken grof volkoren brood in de broodrooster. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de twee eieren op redelijk hoog vuur totdat de onderkant lekker krokant, en de bovenkant nog een beetje zacht is. Bestrooi de gebakken eieren met de vers gemalen peper en het zeezout. Je kunt het eigeel breken en deze over het ei verspreiden.

Neem één van de twee boterhammen die inmiddels lekker krokant uit het broodrooster zijn gekomen, smeer hier de pindakaas op en beleg dit met het gesnipperde uitje.

Sandwich

Sandwich

 

Leg nu de 2 gebakken eieren hier bovenop, smeer er een beetje sambal op naar smaak en leg de tweede snee brood op het alles.

Sandwich

Sandwich

Nu kun je je sandwich in tweeën snijden en smullen maar!

Complete Sandwich

Complete Sandwich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief