DE foodblog van Nederland

Chocolademousse met extra eiwit / proteïne

chocolademousse Zin in chocolademousse maar dan een iets gezondere versie? Probeer dan dit recept met zoetstof en extra proteïne! Lekker als toetje maar ook als tussendoortje of als iets lekkers na het sporten.

Ingrediënten voor 4 toetjes:

  • Zoetstof (of 4 eetlepels suiker)
  • 2 grote eieren
  • 60 gram proteïne poeder (Whey)
  • 50 gram ongezoet cacao poeder

De hoeveelheid zoetstof is afhankelijk van de soort die je gebruikt. Volg de aanwijzingen op de verpakking om een hoeveelheid te nemen die gelijk staat aan 4 eetlepels suiker.

Bereiding:

1 – Scheid de eiwitten van de eierdooiers in 2 verschillende schaaltjes.

2 – Voeg het cacao poeder, het proteïne poeder en een beetje water aan het eigeel toe en meng dit goed door elkaar.

3 – Klop de eiwitten op en voeg de zoetstof of suiker beetje bij beetje toe.

4 – Meng de eiwitten rustig met het eigeel/cacao mengsel met behulp van een spatel.

5 – Schep nu 4 schaaltjes of glaasjes vol met je chocolademousse en laat deze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

chocolademousse

chocolademousse

Kook je voor kleine kinderen of zwangere vrouwen?
Probeer dan eens deze chocolademousse zonder ei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief