DE foodblog van Nederland

Cakejes met gedroogde tomaten en tonijn

Cakejes met gedroogde tomaten en tonijn zijn heerlijk als voorafje of als bijgerecht. Ook voor feestjes of een avondje smullen bij de tv zijn ze perfect.
De tonijn en gedroogde tomaten maken deze cakejes lekker en toch gezond, een echte aanrader dus!

Serveer ze bijvoorbeeld met een glas witte wijn en wat andere hapjes of met het hoofdgerecht.

Je bent ongeveer 20 minuten met de voorbereiding bezig en hierna moeten ze 15 minuten in de oven.

Wat heb je nodig voor 12 kleine cakejes?

  • 8 gedroogde tomaten uit de olie
  • 250 gram tonijn (uit blik of gegaard)
  • 225 gram bloem
  • 2 afgestreken theelepels bakpoeder
  • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 3 eieren
  • Zout en peper
  • Boter en bloem voor de bakvormpjes
Cakeje met gedroogde tomaat en tonijn

Cakeje met gedroogde tomaat en tonijn

 

Bereiding:

1 – Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer de bakvormpjes in met boter en bloem.

2 – Snijd de tomaten in stukjes en laat de tonijn uitlekken.

3 – In een kom, meng de bloem en het bakpoeder en voeg hier langzaam de 3 eieren en de olijfolie aan toe, blijf goed roeren om klonten te voorkomen.

4 – Voeg de tonijn en de tomaten stukjes toe. Het is lekker om wat grotere stukjes terug te vinden in de cakejes. Voeg een heel klein beetje zout toe en wat peper.

5 – Vul de bakvormpjes nu tot 3/4 en zet ze voor 15 minuten in de oven.

6 – Laat de cakejes een beetje afkoelen voor je ze uit de vormpjes haalt. Je kunt ze het beste lauw serveren.

Op zoek naar meer lekkere hapjes om te serveren? Probeer dan deze amuse-bouche, kaas crackers of geitenkaas lollies eens. Zo heb je binnen de kortste keren een lekker (en best gezond) assortiment aan hapjes op tafel staan.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief