DE foodblog van Nederland

2 prachtige stukken vlees – Zeker het proberen waard!

vlees Op zoek naar een lekker stukje vlees? Dan moet je deze 2 eens proberen. We hebben hier een heel speciaal stuk rundvlees, en een stuk dry aged buikspek voor je getest.

RUBIA GALLEGA ROXA D’OURO

Een prachtig stuk vlees om te zien: Rubia Gallega Roxa D´Ouro. Mooi donkerrood
vlees met een dikke vetlaag. Dit geeft heel veel smaak aan het vlees. Dit
vlees is minimaal 21 dagen dry-aged.

Rubia Gallega is een speciaal soort runderras dat afkomstig is uit de
Spaanse regio Galicië. Dit unieke rundvlees staat al bij de sterrenchefs op
het menu in Spanje maar wordt ook steeds bekender in Nederland en België.
Erg bijzonder is dat deze runderen in Galicië pas na 2 tot 7 jaar worden
geslacht. Normaliter gebeurd dit veel eerder. Hierdoor hebben deze runderen
alle tijd gehad om heerlijk te grazen in Galicië, door hun levensstijl
krijgt het vlees een kruidige en zilte smaak.
Van te voren zouten is niet nodig, het vlees is dry aged en daarom al zeer
goed op smaak. Wat we hebben gedaan is het stuk even rechtop gezet, op de
vetlaag, dit smolt al bijna in de pan. Wat een kwaliteit! Daarna het stuk
aan beide kanten even aangeschroeid. Niet lang, omdat we het vlees graag
‘rare’ eten. Heerlijk vlees, goed op smaak. Extra kruiden zijn niet eens
nodig.

RUBIA GALLEGA ROXA D'OURO

 

GLORIUS VARKEN – BUIKSPEK – DRY-AGED

Dan nu het heerlijke Dry Aged buikspek van het Glorius varken. Het Glorius
varken is afkomstig uit België (West Vlaanderen) en gevoederd met kruiden,
waardoor het vlees een heerlijke smaak krijgt. Deze varkens krijgen onder
andere tijm, rozemarijn en kurkuma in hun voer, tezamen met eigen gekweekte
granen. Dit zorgt ervoor dat het varken gezond blijft en de kruiden
voorkomen oxidatie. Het vlees ruikt hierdoor erg vers en lekker.
Dit stuk buikspek is zeer makkelijk klaar te maken, het is namelijk al dry
aged (gerijpt). Het vet even ingesneden in blokjes (beetje grof zeezout er
op voor extra smaak), zodat het in haar eigen vet kan bakken. In de pan op
hoog vuur aanbakken, eerst op de zijde met het vet, daarna ook even de
andere kant. Trancheren en smullen maar!

GLORIUS VARKEN - BUIKSPEK - DRY-AGED GLORIUS VARKEN - BUIKSPEK - DRY-AGED GLORIUS VARKEN - BUIKSPEK - DRY-AGED

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nieuwsbrief